Geschiedenis Van Suriname

Geschiedenis van Suriname PDF
Author: Hans Buddingh'
Publisher: Het Spectrum B.V.
ISBN:
Size: 64.54 MB
Format: PDF, Mobi
Category : Suriname
Languages : nl
Pages : 488
View: 3028

Get Book

Geschiedenis Van Suriname

by Hans Buddingh', Geschiedenis Van Suriname Books available in PDF, EPUB, Mobi Format. Download Geschiedenis Van Suriname books, Overzicht van vier eeuwen Surinaamse geschiedenis.


Geschiedenis Van Suriname

Geschiedenis van Suriname PDF
Author: Leo Dalhuisen
Publisher: Amsterdam University Press
ISBN: 9462492034
Size: 63.78 MB
Format: PDF, Docs
Category : History
Languages : nl
Pages :
View: 2415

Get Book

Geschiedenis Van Suriname

by Leo Dalhuisen, Geschiedenis Van Suriname Books available in PDF, EPUB, Mobi Format. Download Geschiedenis Van Suriname books, Suriname en de Surinaamse gemeenschap zijn nog steeds regelmatig in het Nederlandse nieuws. Geschiedenis van Suriname is de meest actuele uitgave over de turbulente geschiedenis van dit voormalige Nederlandse rijksdeel. Een onmisbaar naslagwerk voor wie op zoek is naar achtergronden. In woord en beeld legt het boek een bewogen geschiedenis van ruim 10.000 jaar vast: over de oorspronkelijke bewoners, de lange weg van slavernij en kolonisatie naar democratie. Over Indianen, Europeanen, slaven en marrons, creolen, Hindoestanen en Javanen. Een team van Surinaamse en Nederlandse auteurs belicht de rol van Suriname in de Tweede Wereldoorlog, de bijdrage van de kolonie aan de welvaart van Nederland en de betekenis van bauxiet voor Suriname. Maar ook de achtergronden van de onafhankelijkheid, de jonge Republiek, de staatsgreep van Bouterse en het junglecommando van Brunswijk. De banden van Suriname met het Caribisch gebied, Surinamers in Neder-land en Nederlanders in Suriname; het komt allemaal uitgebreid aan bod. Geschiedenis van Suriname hoort in iedere boekenkast in Nederland en Suriname te staan. Het laat u kennismaken met de verschillende visies op de uitermate boeiende geschiedenis van een land waarin mensen uit vier werelddelen met elkaar samenleven.


Geschiedenis Van Suriname

Geschiedenis van Suriname PDF
Author:
Publisher:
ISBN:
Size: 19.68 MB
Format: PDF, ePub
Category : Suriname
Languages : nl
Pages : 176
View: 7214

Get Book

Geschiedenis Van Suriname

by , Geschiedenis Van Suriname Books available in PDF, EPUB, Mobi Format. Download Geschiedenis Van Suriname books, Geschiedenis van Suriname in woord en beeld.


De Geschiedenis Van Suriname

De geschiedenis van Suriname PDF
Author: Hans Buddingh'
Publisher: Nieuw Amsterdam
ISBN: 9046811727
Size: 59.54 MB
Format: PDF, ePub, Mobi
Category : History
Languages : nl
Pages : 532
View: 7201

Get Book

De Geschiedenis Van Suriname

by Hans Buddingh', De Geschiedenis Van Suriname Books available in PDF, EPUB, Mobi Format. Download De Geschiedenis Van Suriname books, Suriname werd in 1975 onafhankelijk. Nog geen vijf jaar later pleegden militairen een staatsgreep. Daarna bepaalden de Decembermoorden, drugshandel, een binnenlandse oorlog en economische teloorgang ons beeld van het voormalige Nederlandse rijksdeel. Wat een modeldekolonisatie had moeten worden, was jammerlijk mislukt. In 2010 werd Desi Bouterse, veroordeeld wegens drugshandel en hoofdverdachte in het Decembermoordenproces, de democratisch gekozen president van Suriname. De fascinatie van buitenstaanders voor Suriname is er altijd geweest. Op een kaart werd de 'wilde kust' eind 16e eeuw aangeduid als 'het wonderbaer ende goudrijcke landt'. Slavenhandelaren met hunmenselijke lading en plantagehouders maakten van Suriname een wingewest,maar werden ook geconfronteerd met een heftige strijd van weggelopen slaven. Na de afschaffing van de slavernij volgde vanaf eind 19e eeuw immigratie van Hindoestaanse en Javaanse contractarbeiders ten behoeve van de plantage-economie, temidden van sociale spanningen en de roep om autonomie. In dit alomgeroemde standaardwerk beschrijft Hans Buddingh' op heldere en boeiende wijze vier eeuwen Surinaamse geschiedenis. Hans Buddingh' studeerde economie en is als redacteur verbonden aan NRC Handelsblad. Hij bezocht voor deze krant veelvuldig Suriname. In 1994 schreef hij met Marcel Haenen het onthullende en geruchtmakende boek. De danser over het Surinaamse drugskartel en de banden met de Colombiaanse cocaïnemaffia. Over eerdere edities van De geschiedenis van Suriname 'Het is een geschiedenisboek geworden zoals een geschiedenisboek hoort te zijn.' Vrij Nederland 'Buddingh' (...) legt verbanden die het beeld compleet maken.' Trouw 'Per saldo is deze Geschiedenis van Suriname de beste inleiding die de leek kan raadplegen.' Het Parool 'Het beste boek over de geschiedenis van Suriname.' Weekkrant Suriname 'Buddingh' beschrijft het allemaal beeldend en compleet.' Friesch Dagblad


Surinaams Onbehagen

Surinaams onbehagen PDF
Author: Hans Ramsoedh
Publisher: Uitgeverij Verloren
ISBN: 9087047487
Size: 33.38 MB
Format: PDF, ePub
Category : Netherlands
Languages : nl
Pages : 368
View: 6993

Get Book

Surinaams Onbehagen

by Hans Ramsoedh, Surinaams Onbehagen Books available in PDF, EPUB, Mobi Format. Download Surinaams Onbehagen books, Surinaams Onbehagen beschrijft de sociale en politieke geschiedenis van Suriname in onderlinge samenhang over de periode 1865-2015. Met een bevolking van ruim een half miljoen en een diversiteit aan bevolkingsgroepen, talen en godsdiensten is Suriname een van de meest gesegmenteerde samenlevingen in het Caraïbisch gebied. Dit heeft belangrijke consequenties voor de politieke, economische en culturele verhoudingen. Onbehagen – sluimerende onvrede onder (een deel van) de bevolking die al niet resulteert in acties of verzet – is een constante onderstroom in de Surinaamse geschiedenis. Het vindt zijn oorsprong in een waaier aan economische, sociale, culturele en politieke processen. Dit boek zoomt in op het onbehagen in de koloniale periode (1865-1945), de postkoloniale periode (1945-1975) en de periode na de onafhankelijkheid (1975-2015), waarbij de focus ligt op de maatschappelijke processen, de achterliggende idealen en de al dan niet bereikte veranderingen. Het laat zien hoe Suriname voortdurend laveerde tussen zorg en hoop.


Geschiedenis Van Suriname

Geschiedenis van Suriname PDF
Author: J. Wolbers
Publisher:
ISBN:
Size: 73.65 MB
Format: PDF, Docs
Category : Suriname
Languages : nl
Pages : 849
View: 987

Get Book

Geschiedenis Van Suriname

by J. Wolbers, Geschiedenis Van Suriname Books available in PDF, EPUB, Mobi Format. Download Geschiedenis Van Suriname books,